Спецпроєкти

Вітер змін: що необхідно знати про XVIII фестиваль «Флюгери Львова»


Провести весняні вихідні у Львові – безцінно. А культурна столиця вкотре пропонує свій план розваг – 11-12 травня відбудеться вісімнадцятий вільний музичний фестиваль “Флюгери Львова”, який традиційно принесе той самий вітер, що віщує літо. Джаз, електронна музика, хіп-хоп, інді, драм’н’бейс, фольк, неокласика, пост-панк і не лише — у програмі крутої події, що запрошує своїх відвідувачів зануритися у вібрації та ритми міста.

У музичній програмі фестивалю – Zapaska, Kurs Valut, MoonZoo, dj Shon, Torban, Derrick&Tonika, MT Belveder Jazz Sekstet та Bedzvin.

Крім того, на фестивалі будуть міські спільноти, які займаються розвитком культури у Львові. Це, зокрема, арт-простір Soma, магазин-майстерня Щось цікаве, майстерня-простір Цех, студентська галерея Це, галерея-батярня Правда б, формація вуличних художників та галерея Фарбований лис, diy-бренди Вачока і Ремаркет, вініли від Вініл Клуб, інсталяції від лабораторії ресайклінгу Zelenew і Oleksii Konoshenko та інші.

Історія “Флюгерів Львова” почалася майже двадцять років тому. Маркіян Іващишин, засновник події – “У певний момент почало здаватися, що ми втрачаємо місто, тоді ми придумали Прокидання, “поки туристи ще сплять, ми вже бавимся”. Час стрімко змінився та не зміниться у цьому фестивалі те, що це для львів’ян, як для основних гравців на сцені та біля неї. Наче Свята вечеря – це, в першу чергу, родина, хоча гості теж приходять, але не впливають на страви, на те, що на столі. Цього року вперше за все, що буде відбуватися на сцені, нестиме відповідальність молодше покоління —культурна агенція “Лінія втечі”.

Ляна Мицько (культурна агенція “Лінія Втечі”) додає: “Цього року “Флюгери Львова” отримують нові напрямки. Ми спробуємо зібрати на території дворику ратуші різні культуроформуючі середовища міста. Вводимо у програму Флюгерів таку-собі “всеношню” – великий шоу-кейс (презентацію) електронних артистів міста, які займаються нічною музичною культурою, знаною далеко за межами Львова. Прокидання завершить великий імпровізований музичний джем”.

У ніч з 11 на 12 травня Флюгери переживуть безсоння та прокидання – поки одні будуть тусуватись усю ніч, інші будитимуть місто уранці.

Безсоння “Флюгерів Львова” (11 травня, 23:00)

Це – шоу-кейс із локальною електронною музикою у підвалах монастиря Бернардинів – в Музеї Ідей.
Bedroom talks 23:00 – 00:00
Chetty Thomas (420 AM) 00:00 – 01:30
Mike Trofimov b2b Roman Kapiy (Abend, 420 AM) 01:30 – 03:00
Special Guest 03:00 – 04:30
Lstn (Dzvin, Zavtra) 04:30 – 06:00

Прокидання “Флюгерів Львова” (12 травня, 10:00), Дворик Ратуші

Цього року будити місто буде одразу два музичні колективи –  фрі-джазовий колектив музикантів з України та Америки Mark Tokar Trio, а також  ТЕЛЬНЮК: Сестри з програмою обраної української поезії, виконаної у рок-форматі.

Флюгери завершаться недільним обідом великою джем-програмою, участь у якій зможуть взяти всі охочі за попередньою реєстрацією.

Квитки: тут
Слідкувати за подією можна у фейсбуці та інстаграмі

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь