Спецпроєкти

На Нобелівську премію миру висунули вождя племені каяпо, захисника тропічних лісів Амазонії


Група бразильських антропологів й екологів представила вождя племені каяпо Раоні Метуктире як кандидата на Нобелівську премію миру 2020 року за його діяльність щодо захисту тропічних лісів Амазонії, повідомляє Reuters. Він захищає тропічні ліси усе життя.

Раоні, житель Амазонки з великою губною пластиною, жовтим головним убором з пір’ям та із сережками у вухах, став відомий у світі завдяки екологічній кампанії 1980-х років за участі Стінга.

У віці 89 років цього року Раоні шукав допомоги, щоб зупинити хвилю пожеж, що знищують ліс Амазонії. На думку Раоні, для президента Бразилії Жаїра Болсонаро це було вигідно, оскільки спряло економічного розвитку Амазонії й асиміляції її корінного населення. Раоні цього року двічі зустрічався з Макроном, який критикував природоохоронну практику Бразилії на нещодавньому саміті G7.

Прес-секретар фонду The Darcy Ribeiro Foundation, що офіційно запропонував кандидатуру Раоні норвезькому Нобелівському комітету, Тоні Лотар, заявив у суботу, що кандидатура була прийнята комітетом, але фонд ще не завершив повний процес висування. «Шеф Раоні є живим символом боротьби за природу та права корінних жителів Амазонії», – сказав Лотар у коментарі Reuters. «Його поважають у всьому світі за віддану допомогу, присвячену виживанню нашої планети, якій загрожує зміна клімату», – додав Лотар.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь